Mákvirág

Krémsajtos csiga

Kivántam valami finomat, egyszerűt és olyant ami nagyon hamar elkészül. Ma savanyúságot tettem el, nagytakaritást végeztem, egyenruhát vasaltam holnapra.

Sehogy sem fért be a mai programomba a komoly sütés, igy gondoltam variálok valamit a készen vásárolt leveles tésztalapból. Mindig tartok egy csomaggal a hütőben, pontosan ilyen esetekre…:)). És mivel volt egy doboz sima krémsajt is, gondoltam kisérletezzek.

Igy születtek meg a krémsajtos csigáim.

kremsajtos csiga

Hozzávalók: leveles tésztalap, 25 dkg sima krémsajt, 3 evőkanálnyi porcukor, 1 kávéskanálnyi vanilia esszencia, kevés őrölt fahéj.

A leveles tésztalapot kinyújtottam, megszórtam fahéjjal. A krémsajtot simára kavartam a porcukorral, és vanilia esszenciával, majd a kinyújtott tésztába hosszában, egy vastag csikban, szépen elhelyeztem. Feltekertem akár a beiglit, és felszeleteltem. Az igy kapott csigákat egy tepsibe helyeztem, és készre sütöttem.

Amikor meghűltek, 2 evőkanálnyi porcukrot elkavartam kevés vizben és a sütikre csorgattam.

Ha valaki kiváncsi  a véleményemre, akkor szerintem nagyon finom lett. És a krémsajt krémet ezentúl minden bizonnyal torta töltésre is használni fogom. Szerintem nagyon jól passzol valami savanykás lekvárral is…

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!