Mákvirág

Gogos télire

Szombaton ráadásnak megérkezett otthonról “a” csomag. 17 kg padlizsán, és 4 kg gogos. Persze padlizsánt itt is lehet kapni, csak épp az ize nem ugyanolyan mint otthon. Igy a tegnapi napom, ennek sütésével, pucolásával, vágásával, zacskózásával telt el. Fagyasztom. Imádjuk majonézzel kikavarva!

És jött a gogos is, páromnak és nekem kedvenc savanyúságunk ebből készül.

Mig sült a padlizsán, megmostam, kicsumáztam, és szeleteltem. 3 kg lett. Aztán mikor megvolt, hivtam is anyukámat, na most mennyi az adag? Egyszer évekkel ezelőtt tettem még el, persze nem irtam le a receptet. Anyu a nagy mester nálunk, csak most költségesebb utánunk küldeni a finomságokat. De jön azért a zakuszka:)).

Szóval, 3 kg-hoz szükséges: fél l ecet, fél kg cukor, 5 evőkanál só, babérlevél, egy csomag mustármag, szemes feketebors. Az üvegekbe torma.

gogos

A felszeletelt gogost egy nagy tálba tesszük, és rádobáljuk a fennebb emlitett hozzávalókat. Majd időnként megkavarjuk. Addig hagyjuk igy, amig megolvad a cukor, illetve levet ereszt. Ajánlott egy napig igy hagyni, és kavargatni.

Ezek után nem marad más hátra, mind az üvegekbe tormát vágni, a gogost beletenni, és felönteni a lével. Nálunk annyit levet eresztett, hogy a 7 db 7oo ml üvegemet feltöltöttem, és maradt még egy liternyi, melyet meg is mentettem, mert imádom!

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!