Mákvirág

Tökfasirt

Még hétfőn vásároltam egy szép nagy tököt, azóta a hűtőben lapul, és nem tudtam dönteni a sorsa felől. Aztán tegnap délután, sikerült fél órányira bepillantanom a Paprika Tv műsorába, és pont egy tökfasirt receptet csiptem el. Jól hangzott, igy ma elkészitettem.

tokfasirt

Hozzávalók: 1 nagyobb tök, 1 db sárgarépa, 3 tojás, 1o dkg sajt, egy kisebb csokor petrezselyemzöld, kisebb fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, kenyérmorzsa. Olaj a sütéshez. A receptben fetát használtak. Én kecskesajtottal és kemény sajttal kevertem össze.

A tököt és sárgarépát megpucoltam, lereszeltem. A tököt  kissé sóztam, egy szűrőbe tettem, és hagytam csorogjon ki a leve. A hagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát összetörtem. Majd a zöldségeket összevegyitettem a tojásokkal, és az apróra vágott petrezselyemzölddel, reszelt sajttal. Evőkanálnyi golyókat formáltam, melyeket kissé lapitgattam.

Ha túl vastag nem sül át. És az igy kapott lapotyákat kenyérmorzsába forgattam. Nagyon forró olajban megsütöttem őket. Friss salátával tálaltam.

Bár nem életem legmutatósabb fogása, mégis nagyon finom lett!!

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!