Mákvirág

Mongol marha

Ezt a fogást nagyon gyakran láthattam amerikai-kinai vendéglőkben, még abban az időben, amikor hajón dolgoztam.

Nagyon megszerettem, és utólag rájöttem, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni.  Azt viszont el kell árulnom, hogy semmi köze nincs a mongolokhoz, és fogalmam nincs miért mongol marha a neve….

marokkoi marha

Hozzávalók: fél kg vékonyra szeletelt hátszin, 1 teáskanálnyi olaj, 3 teáskanálnyi szójaszósz, 1 teáskanálnyi barna cukor, 1 kávéskanálnyi chilli szósz, 1 nagy cikk fokhagyma lereszelve, 1 teáskanálnyi kukoricakeményitő, 1/3 csésze viz, 1 kiskanálnyi szezám olaj, és ha kéznél van, akkor pár szál zöldhagyma, melyet a végén rászórunk.

Egy serpenyőben felhevitettem az olajat, és 4-5 percig sütöttem a vékonyra szeletelt húst. Ebben az időben egy kis tálban összekavartam a többi hozzávalót, ráöntöttem az átsült húsra és még max. 5 percet hagytam főni.

Rizzsel tálaltam, de lehet brokkolival vagy quinoával is. Nálam ma nem volt késznél a zöldhagyma….

Amint elkészült tálaltam is, erre amúgy vigyázni kell. 2o perc alatt elkészül!!!

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!