Mákvirág

Csirkés chilequiles

Egy fantasztikusan finom mexikói recept mely készülhet reggelire, vacsorára. Felhasználhatjuk hozzá a megmaradt grill csirkét, vagy hirtelen pirithatunk hozzá husit és nem utolsó sorban a gyerekek is imádják.

chilequiles

Hozzávalók: 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 db csipős paprika (mely persze kihagyható, főleg ha gyerekek is fogyasszák), 1x4oo g koktélparadicsom konzerv, kis csokornyi petrezselyemzöld vagy aki szereti, koriánder, 5o – 1oo ml húsleves, 1 kanálnyi olaj, 4o dkg csirkemell (vagy bármilyen más sült ami megmaradt előző napról), 2o dkg kukorica chips (tortilla chips), 2oo ml tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, fél zöld citrom leve.

Bár kissé bonyorultnak tűnik igy első látásra, nagyon egyszerű és gyorsan készül.

Szóval, a hagymát, fokhagymát, paradicsomkonzervet, petrezselyemzöldet, egy blenderbe tettem és összeturmixoltam, lazitottam a húslevessel és a zöld citrom levével.

Felhevitettem a kanálnyi olajat, és hozzáöntöttem a turmixolt szószt, 5 percet rotyogtattam, izesitettem sóval, borssal. Hozzátettem a sült húst. Én ma csirkemellet használtam. Vékony, kis csikokra vágtam, és megpiritottam kevés olajjal, sóztam. Ha esteleg más husink van a tegnapi ebédtől, persze ami sült, azt csak tépegessük le, és igy kavarjuk a szószhoz.

Közben előmelegitettem a sütőt 18o fokra, és elővettem egy tűzálló tálat. Beleszórtam egy réteg kukorica (tortilla) chipset, erre ráöntöttem a felét a husis szósznak, szórtam rá sajtot, majd kanalaztam rá tejfölet. Ezek után ismét egy réteg chips, szósz, sajt, tejföl, kevés chips, sajt. És igy helyeztem be a sütőbe kb. 15-2o percig, amig a sajt meg nem olvadott.

chilequiles1

Melegen kell tálalni. Családom őszinte reakciója: ezt gyakrabban kellene készitened:)

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!