Hozzávalók: 25 dkg önkelesztő liszt, 1 kiskanálnyi mustárpor, 2 kiskanálnyi apróra vágott zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, csombort stb.), 11 dkg reszelt sajt, 1/4 olvasztott vaj, 1 tojás, 2/3 csésze viz.
Az önkelesztő lisztről annyit, hogy legközelebb száraz élesztőből fogom késziteni, gondolom akkor megnő tisztességesebben. És ebben az esetben a megszokott módon futtassuk fel az élesztőt és keverjük hozzá a masszához.
A sütőt előmelegitettem 2oo fokra. Összekavartam a lisztet a mustárporral, zöldfűszerekkel és sajttal. Megolvasztottam a vajat, felvertem a tojást és hozzátettem a masszához, lágyitottam a vizzel. Egy vizes, de puha masszát nyertem, melyet egy kikent hosszúkás tepsibe helyeztem.
45 percig sütöttem, mig szép barna nem lett, mert a magasságával nem dicsekedhetem, de a nagyon finom izével igen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: