Mákvirág

Csirkés kolbászos jambalaya

Elteltek az ünnepek. Ideje összekaparnom magam, és nekifognom az idei hosszú listámat teljesitgetni. Van benne főzés, varrás, iskola, és sok egészség!

Egy csúnya virus még Szilveszter előtt levert a lábamról, még mindig harcban állok vele. Mayát leverte a mandulagyulladás. Ketten ülünk naphosszat a kanapé tetején és ápolgatjuk egymást:). Emiatt gyors ételek kerülnek az asztalra.

Ma egy lecsószerű második fogást készitettem. Nagyon finom lett, érdekes.

cajun2

Hozzávalók: 1 kanálnyi olaj, 2 db csirkemell, 1 apróra vágott hagyma, 1 db csikokra vágott paprika, 2 cikk összezúzott fokhagyma, 7,5 dkg felszeletelt kolbász, 1 kiskanálnyi cajun fűszerkeverék, 25 dkg hosszúszemű rizs, 4o dkg cseresznye paradicsomkonzerv, 35o ml húsleves.

Az olajat felforrósitottam, és beletettem a vékony csikokra vágott csirkemellet. Kb. 5 percig sütöttem, mig szépen meg nem barnult, és kiszedegettem egy tányérra. A hátramaradt olajban megdinszteltem a hagymát, hozzátettem a csikokra vágott paprikát, a fokhagymát, a karikákra vágott kolbászt és megszórtam a cajuni fűszerkeverékkel. Ettől lesz pikáns, érdekes. Igy piritgattam kb. 5 percet.

Visszatettem a csirkemellett, hozzáadtam a rizset, a paradicsomkonzervet, és felöntöttem a húslevessel. Addig főztem mig a rizs meg nem puhult.

Friss salátával tálaltam.

cajun

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!