Elteltek az ünnepek. Ideje összekaparnom magam, és nekifognom az idei hosszú listámat teljesitgetni. Van benne főzés, varrás, iskola, és sok egészség!
Egy csúnya virus még Szilveszter előtt levert a lábamról, még mindig harcban állok vele. Mayát leverte a mandulagyulladás. Ketten ülünk naphosszat a kanapé tetején és ápolgatjuk egymást:). Emiatt gyors ételek kerülnek az asztalra.
Ma egy lecsószerű második fogást készitettem. Nagyon finom lett, érdekes.
Hozzávalók: 1 kanálnyi olaj, 2 db csirkemell, 1 apróra vágott hagyma, 1 db csikokra vágott paprika, 2 cikk összezúzott fokhagyma, 7,5 dkg felszeletelt kolbász, 1 kiskanálnyi cajun fűszerkeverék, 25 dkg hosszúszemű rizs, 4o dkg cseresznye paradicsomkonzerv, 35o ml húsleves.
Az olajat felforrósitottam, és beletettem a vékony csikokra vágott csirkemellet. Kb. 5 percig sütöttem, mig szépen meg nem barnult, és kiszedegettem egy tányérra. A hátramaradt olajban megdinszteltem a hagymát, hozzátettem a csikokra vágott paprikát, a fokhagymát, a karikákra vágott kolbászt és megszórtam a cajuni fűszerkeverékkel. Ettől lesz pikáns, érdekes. Igy piritgattam kb. 5 percet.
Visszatettem a csirkemellett, hozzáadtam a rizset, a paradicsomkonzervet, és felöntöttem a húslevessel. Addig főztem mig a rizs meg nem puhult.
Friss salátával tálaltam.
Kommentek