Az utóbbi időben nézegetem Lorraine receptjeit. Szeretem mert egyszerű, friss és nem utolsó sorban olcsó ételeket és édességeket készit. Pont nekem való. A Good Food adásában láttam egy almás pite receptet, és másnap már az asztalra is került.
Hozzávalók: fagyasztott réteslap, 4 db alma, 1 tojás, 1 jó evőkanálnyi barna cukor, 1 jó csipetnyi fahéj, 1 jó csipetnyi őrölt gyömbér, 1 citrom leve, egy kocka vaj.
Az almákat meghámoztam, majd apró kockákra vágtam.
A vajat egy serpenyőben megolvasztattom, beletettem az apróra vágott almát, rászórtam a cukrot és a fűszereket, belecsorgattam a citrom levét. Kb. 1o percig főztem, folytonos kavargatás közben, majd hagytam kihűlni.
A réteslapot lisztezett felületen kinyújtottam, majd 8 egyenlő darabra szeleteltem. Felvertem egy tojást, és megkenegettem a szeletkéket, majd mindegyik szelet közepébe kanalaztam almás szószt. Kettéhajtottam, az ujjaimmal körbe lenyomogattam, mint a kis batyukat, ismét lekentem tojással őket.
Előmelegitett sütőben 25 percig sütöttem, mig aranybarna nem lett, és porcukorral szórtam.
Kommentek