Mákvirág

Egyszerű almás pite

Az utóbbi időben nézegetem Lorraine receptjeit. Szeretem mert egyszerű, friss és nem utolsó sorban olcsó ételeket  és édességeket készit. Pont nekem való. A Good Food adásában láttam egy almás pite receptet, és másnap már az asztalra is került.

 lorraine almas pite

Hozzávalók: fagyasztott réteslap, 4 db alma, 1 tojás, 1 jó evőkanálnyi barna cukor, 1 jó csipetnyi fahéj, 1 jó csipetnyi őrölt gyömbér, 1 citrom leve, egy kocka vaj.

Az almákat meghámoztam, majd apró kockákra vágtam.

A vajat egy serpenyőben megolvasztattom, beletettem az apróra vágott almát, rászórtam a cukrot és a fűszereket, belecsorgattam a citrom levét. Kb. 1o percig főztem, folytonos kavargatás közben, majd hagytam kihűlni.

A réteslapot lisztezett felületen kinyújtottam, majd 8 egyenlő darabra szeleteltem. Felvertem egy tojást, és megkenegettem a szeletkéket, majd mindegyik szelet közepébe kanalaztam almás szószt. Kettéhajtottam, az ujjaimmal körbe lenyomogattam, mint a kis batyukat, ismét lekentem tojással őket.

Előmelegitett sütőben 25 percig sütöttem, mig aranybarna nem lett, és porcukorral szórtam.

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!