Mákvirág

Ruben szendvics

Karácsonyra főztem egy szép darab füstölt tarját, melynek jó fele nem fogyott el. Fóliába csavarva ücsörgött a hütő mélyén, mig rá nem bukkantam. Ideje volt eldönteni a sorsát. Aztán eszünkbe jutott a ruben szendvics, egy amerikai klasszikus, melyet több mint 8 éve nem ettünk, sőt el is felejtettük. Hát igy készült el a tegnap esti vacsora….

ruben szendvics

A sonkát hajszálvékony szeletekre vágtam, és kissé megpiritottam. Annyi szelet kenyérből készitettem piritóst, ahány szendvicset készitettem, 3 darabot számolva adagonként.

2 kanál majonézből, 2 kanál ketchupból és 2 kanál worchester szószból készitettem egy kenhető pasztát.

A menet meg a következő: egy szelet piritóst megkentem a  pasztával, sonka, sajt, ismét piritós stb. Három szeletből készitettem a tornyokat. Ezek után előmelegitett sütőbe tettem, kb. 1o percre, hogy a sajt szépen megolvadjon.

Sárgarépás, karalábés, káposztás majonézes salátával tálaltam.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!