Én még mindig próbálkozom a tökéletes steak-et megsütni. Talán mégis a mai volt eddig a lefinomabb. Igaz mindegyik után ezt mondom, mert mindegyiknek megvan a maga izvilága és varázsa, attól függően éppen miben pácolom, vagy mivel tálalom.
A mai marhafartőből készült. Két gyönyörű szelet hús, kb. 22 dkg darabja.
A szeleteket ideális előtte való este bepácolni. Ha nincs erre alkalom, akkor előtte pár órával is megteszi.
A páchoz: 75 ml vörös bor, 75 ml Worchestershire szósz, 1 nagy cikk zúzott fokhagyma.
Sütés előtt a szeleteket kivettem, majd jól lecsepegtettem, illetve letöröltem, de a pácot nem öntöttem el.
Egy serpenyőben felhevitettem egy kiskanálnyi olajat, majd a hús mindkét oldalát 4-4 percig sütöttem. Hozzáöntöttem a pácot és kb. 4 percig hagytam összerotyogni.
Egy éles késsel szeletkékre vágtam, és ráöntöttem a szószt.
Krumpli pürével és salátával tálaltam.
Kommentek