Mákvirág

Krumpligombóc leves

Tegnap este anyu hivott, mondjon gyorsan egy jónak hangzó krumpligombóc leves receptet. Tetszett az ötlet, csak kissé átirtam. Nagyon fincsi lett…

krumpli gombocos leves

Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kiskanálnyi őrölt kömény, kiskanálnyi pirospaprika. 

A gombóchoz: 4 db krumpli, 2 evőkanálnyi kenyérmorzsa, 1 evőkanálnyi olaj, 1 tojás, só.

Először a krumplikat megpucoltam, apró kockákra vágtam, és kevés sóval odatettem főni.

A hagymát apróra vágtam, a fokhagymát összezúztam és kevés olajon megdinszteltem, megszórtam a pirospaprikával. Felöntöttem a megfőtt krumpli levével, pótoltam vizzel, és beletettem a karikára vágott zöldségeket. Izesitettem őrölt köménymaggal, sóval.

A krumplikat összetörtem, hagytam hűlni. Ezek után hozzákavartam a kenyérmorzsát, tojást, sót, olajat. A masszának olyannak kell lennie mint a griz galuskának. Kiskanállal beleszaggattam a levesbe.

Ajánlom, hogy először csak egyet főzz be a levesbe, és ha még nem áll össze eléggé, akkor még pótolni kell kenyérmorzsával, vagy akár liszttel.

Tálalás előtt megszórtam petrezselyemzölddel, és lila hagymával tálaltam.

Nagyon izletes!!!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!