Tegnap este anyu hivott, mondjon gyorsan egy jónak hangzó krumpligombóc leves receptet. Tetszett az ötlet, csak kissé átirtam. Nagyon fincsi lett…
Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kiskanálnyi őrölt kömény, kiskanálnyi pirospaprika.
A gombóchoz: 4 db krumpli, 2 evőkanálnyi kenyérmorzsa, 1 evőkanálnyi olaj, 1 tojás, só.
Először a krumplikat megpucoltam, apró kockákra vágtam, és kevés sóval odatettem főni.
A hagymát apróra vágtam, a fokhagymát összezúztam és kevés olajon megdinszteltem, megszórtam a pirospaprikával. Felöntöttem a megfőtt krumpli levével, pótoltam vizzel, és beletettem a karikára vágott zöldségeket. Izesitettem őrölt köménymaggal, sóval.
A krumplikat összetörtem, hagytam hűlni. Ezek után hozzákavartam a kenyérmorzsát, tojást, sót, olajat. A masszának olyannak kell lennie mint a griz galuskának. Kiskanállal beleszaggattam a levesbe.
Ajánlom, hogy először csak egyet főzz be a levesbe, és ha még nem áll össze eléggé, akkor még pótolni kell kenyérmorzsával, vagy akár liszttel.
Tálalás előtt megszórtam petrezselyemzölddel, és lila hagymával tálaltam.
Nagyon izletes!!!
Kommentek