Rettenetes blog iró lettem. Sok lovat szeretnék ülni egyszerre, és valahogy nem jön össze…
Megirtam a házi feladatomat holnapra, pindurkám még alszik, igy hamar kihasználom az alkalmat, mig nem jut más valami eszembe… Sok finomság készült közben, és valószinű én is elfelejtem hogyan is készültek… Már gondolkodtam egy recept fölött :)).
Először megmutatom mivel ütöm el azt a kis szabadidőmet ami marad még két iskola és a házi tündérkedés között. A transzfertechnikát most fedeztem fel, a https://minamole.cafeblog.hu/, Molnár Melinda csodálatos blogjának köszönhetően, és itt egy nagyon összetartó és segitőkész csoporttal találkoztam.
Sok ötlet motoszkál a fejemben, sok kivitelezésre váró terv. Lehet sosem lesz időm rájuk… mert nekem nem elég 24 óra..:((
Több mint egy hónapja készülök arancinit sütni, főzni. Ma rászántam magam végre. A receptet Annabel Karmel könyvében találtam, és jelentem: megéri a pepecselést!!!
Hozzávalók: 1o g vaj, 1 kisebb hagyma, 1 kisebb cikk fokhagyma, 11o g risotto rizs, 5oo ml húsleves (ez nálam ma húsleves kockából készült), 3o g reszelt mozzarella, 3o g reszelt keménysajt, kenyérmorzsa, liszt, tojás, só, bors.
A hagymát apróra vágtam és a vajban kissé megdinszteltem. Hozzáadtam a rizset és zúzott fokhagymát. Kissé átforgattam a forró vajban, majd felöntöttem a húslevessel. Ezt a tipusú rizset lassú tüzön 2o-25 percet kell főzni.
Amikor a rizs megfőtt, áttettem egy nagyobb tányérba, hűlni, de előtte belekevertem a sajtokat, és még kis sót tettem hozzá, egy csipetnyi őrölt feketeborst.
Amikor kihűlt gombóckákat formáltam belőlük, és akár a bécsi szeletet, lisztbe, tojásba, majd kenyérmorzsába forgattam, és forró olajban megsütöttem.
Annyira finom lett, hogy holnapra megoldottam a fiam uzsonnás csomagját is… ha még marad…
Kommentek