Mákvirág

Saláta leves

És ime az örök kedvenc!!!
Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 4 cikk fokhagyma, 4 szelet szalonna, 4 tojás, tejföl, só, ecet, cukor.
A salátát vékony csikokra vágom és hideg vizben odateszem főni a megpucolt és apró kockára vágott fokhagymával együtt. Sózom. 
Mikor a saláta már majdnem megfőtt, a szalonnát felkockázom, és egy palacsinta sütőben kiolvasztom. Felverek 3 tojást és rátöltöm a kiolvadott szalonnára, megsütöm mint a tojásrántottát. A levesbe teszem.
Izlés szerint ecetet és cukrot teszek hozzá. Édes savanyú iznek kell lennie.
Mikor a leves langyos, akkor teszem hozzá a tojássárgával elkavart tejfölt.
Édes, savanyú, füstölt….gazdag izvilága miatt örök kedvenc marad…..
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!