Mákvirág

Garibaldi diós kosárkája

Foglamam nincs miért  a Garibaldi diós kosárkája. Látom sok finom sütis recept fűződik a nevéhez, lehet ez is egy kedvence volt. Lényeg, hogy gyerekkoromtól igy ismerem, és mindig menekültem, ha anyukám ezt sütötte, mert nekem kellett töltögetni a kosárkákat.

Persze most sem én sütöttem meg, benne volt a Karácsonyi meglepetés csomagban…

DSCN0793

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2o dkg vaj vagy 15 dkg zsir, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 1 citrom leve. Ha az összegyúrt tészta kemény, akkor kis tejfölet tegyünk hozzá.

Töltelék: 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk és óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, hozzákavarunk 15 dkg porcukrot, 2o dkg darált diót, és 1 vaniliaport.

A hozzávalókat összegyúrjuk, kiseritjük 2-3 mm vastagságúra és egy pohárral kivágjuk. Az igy kapott karikákat, ráhelyezzük a formákra:

DSCN0794

Nem kell benyomogatni, csak egy kis kanállal a tetejére tenni tölteléket, és maguktól elhelyezkednek a formákban. Kis pálcikákat seritünk a tésztából és teszünk rájuk egy-egy kis keresztet, majd felverünk egy tojást és megkenegetjük őket.

2oo fon kb. 15-2o percig aranysárgára sütjük.

DSCN0790

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!