Karácsonyra főztem egy szép darab füstölt tarját, melynek jó fele nem fogyott el. Fóliába csavarva ücsörgött a hütő mélyén, mig rá nem bukkantam. Ideje volt eldönteni a sorsát. Aztán eszünkbe jutott a ruben szendvics, egy amerikai klasszikus, melyet több mint 8 éve nem ettünk, sőt el is felejtettük. Hát igy készült el a tegnap esti vacsora….
A sonkát hajszálvékony szeletekre vágtam, és kissé megpiritottam. Annyi szelet kenyérből készitettem piritóst, ahány szendvicset készitettem, 3 darabot számolva adagonként.
2 kanál majonézből, 2 kanál ketchupból és 2 kanál worchester szószból készitettem egy kenhető pasztát.
A menet meg a következő: egy szelet piritóst megkentem a pasztával, sonka, sajt, ismét piritós stb. Három szeletből készitettem a tornyokat. Ezek után előmelegitett sütőbe tettem, kb. 1o percre, hogy a sajt szépen megolvadjon.
Sárgarépás, karalábés, káposztás majonézes salátával tálaltam.
Kommentek