Mákvirág

Egy tökéletes steak

Én még mindig próbálkozom a tökéletes steak-et megsütni. Talán mégis a mai volt eddig a lefinomabb. Igaz mindegyik után ezt mondom, mert mindegyiknek megvan a maga izvilága és varázsa, attól függően éppen miben pácolom, vagy mivel tálalom.

A mai  marhafartőből készült. Két gyönyörű szelet hús, kb. 22 dkg darabja.

uj marhasult

A szeleteket ideális előtte való este bepácolni. Ha nincs erre alkalom, akkor előtte pár órával is megteszi.

A páchoz: 75 ml vörös bor, 75 ml Worchestershire szósz, 1 nagy cikk zúzott fokhagyma.

Sütés előtt a szeleteket kivettem, majd jól lecsepegtettem, illetve letöröltem, de a pácot nem öntöttem el.

Egy serpenyőben felhevitettem egy kiskanálnyi olajat, majd a hús mindkét oldalát 4-4 percig sütöttem. Hozzáöntöttem a pácot és kb. 4 percig hagytam összerotyogni.

Egy éles késsel szeletkékre vágtam, és ráöntöttem a szószt.

uj marhasult1

Krumpli pürével és salátával tálaltam.

 

 

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!