Imádom a csipős ételeket, csak a gyerekek miatt kerültem ezek elkészitését, az-az utólag izesitettünk, de persze az már nem ugyanolyan.
Ma mivel szép napsütés volt, és a gyerkőcök végre kinn szaladgálhattak az udvaron, időm volt többet sürögni forogni a konyhában, igy bevállaltam a külön főzést, és gyorsan rákerestem Lorraine piri piri csirke receptjére.
Nem egy egész csirkéből készitettem, mert két felnőttnek túl sok lett volna, hanem csak két combból és a két szárnyból. A csirke hátából, és pulykanyakból, gyöngyöző húslevest főztem. Majd a mell sorsát eldöntöm.
A combokat megmostam, egy tűzálló edénybe helyeztem, és sóval, borssal bedörzsöltem, meglocsoltam olajjal. Meleg sütőbe tettem.
Közben elkészitettem a szószt.
Hozzávalók: 4-5 cikk apróra vágott fokhagyma, 1-5 db csipős paprika apróra vágva (ki mennyire szereti a csipőst, annyi paprikát vágjon), 2 cm őrölt gyömbér vagy kis gyömbérpor, 5o ml olaj, 25 ml fehér vagy piros borecet 3 kiskanálnyi szójaszósz, 1-2 kiskanálnyi Tabasco, 3 kiskanálnyi száritott oregánó, 2 kiskanálnyi barna cukor, 1 zöld citrom leve.
Tudom sokan azt gondoljátok, túl sok minden kell hozzá, de igérem nem bánjátok meg, érdemes elkésziteni!
A szósz hozzávalóit összekavartam, és a majdnem kész csirkecombokat jól bekentem vele, a többit mellé öntöttem. Két nagyobb darab krumplit megmostam, nagyobb darabokra vágva a hús mellé tettem 3 darab félbe vágott hagymával együtt.
Még kb. 45 percet sütöttem, mig a szósz szenes nem lett a combok tetején. Ennek igy kell lennie.
A húst kivettem a krumplival együtt és melegen tartottam. A hagymákat pedig a hátramaradt szósszal együtt turmixoltam. És igy kaptam a piri piri szószt.
A hús omlós lett, olvadott el a szánkban, a krumpli megszivat magát a szósszal. Egyszerűen nagyszerű!!!!
Kommentek