Úgy döntöttem, gyakrabban fogok avokádós fogásokat késziteni.
Nagyon sok vitamint tartalmaz, A, B1, B2, C, E, ezenkivül májtisztitó és lúgositó hatása is van.
A guacamolét még hajós korszakomból ismerem, mexikói éttermekben ezzel várják a vendégeket, salsával és kukoricás chipssel. Akkor nem szerettem, úgy éreztem a szájpadlásomra ragad. De mostanában jól esik.
Ma enchiladát készitettem és mellé guacamolét.
Két érett avokádót megpucoltam, kiszedtem a magjait, villával összetörtem. Egy paradicsomnak kikapartam a magjait, apró kockákra vágtam.Megpucoltam egy piros hagymát és ezt is apró kockákra vágtam. Összekavartam az összetört avokádóval, megsóztam és rácsavartam egy fél citrom felét.
Nagyon finom. Gyakran készitem nasinak is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: