Ma reggel eszembejutott, hogy több mint egy éve nem ettünk marhamájat. Igaz csirkét sem gyakran, de ezt jobban szeretem. Valahogy elfelejtettem. A gyerekek nem szeretik. Már 7 hónapos korukban, amikor megkezdtem fokozatosan a húsféléket bevezetni az étrendjükbe, a májat sosem tudtam úgy eldugni egy főzelekben sem, hogy ne szúrják ki és utasitsák el. Tudom, hogy sok vasat és A vitamint tartalmaz, de mivel kiválasztó szervről van szó, nem is erőszakoskodtam vele. De én ritkán azért megkivánom és vállalom a különfőzést.
A májat nagyon egyszerűen készitem el. Akkora darabot szoktam venni amennyit két ember megeszik egy alkalommal. Felszeletelem, megtakaritom a hártyáitól. Felkarikázok három szál zöldhagymát, 5-6 cikk fokhagymát. Egy palacsinta sütőbe kevés olajat töltök, hozzáteszem a felkarikázott hagymát és fokhagymát. Mikor forró az olaj beleteszem a szeletelt májat. És megsütöm. Ez megint egyéntől függ, ki meddig és hogyan süti. Van aki úgy szereti, ha kicsit még véres, van aki megpiritja. Sütés közben nem szabad sózni, mert megkeményedik.
Köretnek krumplipürét készitettem, és ecetes céklával tálaltam.
Jó étvágyat!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: