Mákvirág

Irma tészta

irma teszta

Hozzávalók: 8 tojás, 2o dkg cukor, 2o dkg darált dió, 3 kanál liszt, késhegynyi szódapor vagy sütőpor.

Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1o-15 dkg darált dió, (a diót előtte megpergeljük és úgy daráljuk le), 4-5 kanál erős feketekávé. A tetejére glazur, vagy olvasztott étcsoki.

Ha a hideg glazurt válasszuk akkor: 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál meleg tej, 5 dkg olvasztott vaj. Összekavarjuk és ezt tesszük utólag a tészta tetejére.

A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Lassan hozzákavarjuk a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojások sárgáját.

Kikenünk egy nagyobb tepsit. Beletesszük a masszát és előmelegitett sütőben kb. 3o-45 percet sütjük.

Közben kikavarjuk a krémet. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzátesszük a kihűlt kávét, és a darált pergelt diót.

Mikor a tészta kihűlt, rákenjük a krémet és bevonjuk a glazurral vagy a csokival.

Könnyen és hamar készül. A pergelt dió a varázsa.

Érdemes kipróbálni!!! Kellemes sütést!!!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!