Nagy, háromszög formájú leveleiről ismert a rebarbara, melynek színe lehet zöldes, de egészen vörös is.
Közép-Ázsiában közel negyven rebarbara-faj létezik, elsősorban Kína egyes részein, hegyvidéken él. Európában az 1700-as évektől terjedt el. A természetes gyógymódok étvágyjavítóként, de hashajtóként is alkalmazzák. Kezelhető vele a gyomor-bélhurut, az emésztési zavarok, gyomorerősítő hatása ismert. Remek hashajtó, ha nagyobb mennyiségben fogyasztjuk. (http://napidoktor.hu/cikk/84.11318/Rebarbara-a-gyomornak).
Használjuk levesekbe, süteményekbe, gyümölcslevekbe. Én ma sütibe használtam. Bögrésbe…
Hozzávalók: 1 tojés, 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1/2 bögre olaj, 1 tasak sütőpor. 4-5 rebarbara szár, kis griz.
A hozzávalókat összekevertem, kivajazott, liszttel megszórt tepsibe töltöttem. A meghámozott és kockákra vágott rebarbrát grizbe forgattam és a tetejére szórtam.
2oo fokon kb. 4o percet sütöttem.
Nagyon finom!!!! Nagyon egyszerű!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: