Mákvirág

Citromos mártás

Ezt a receptet Szász Mártonné Bene Ilonka magyarrégeni (Erdély, Maros megye) református lelkészné 1928-ban kiadott szakácskönyében találatam. Sültek mellé ajánlja, és nagyon finom.

Citromos mártás

Citromos mártás

Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér, só, bors, citrom, vaj, tejföl.

Az apróra vágott hagymát, murkot, petrezselymet puhára főzzük egy csésze vizben. Citromhéjat reszelünk bele. Mikor megpuhult áttörjük egy szitán, vagy turmixoljuk. Belekeverünk egy tojás nagyságú vajat, és néhány kanál tejfölt.

Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, mig sűrű lesz. Citromlevet szoritunk bele, izlés szerint savanyitjuk. Ha igen sűrű lenne, levessel higitjuk.

Jó étvágyat!!!

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!