Mákvirág

Epres joghurt torta

A gyerekeknek igyekszem mindig egészséges tortát késziteni. Emiatt mindig joghurtos krémekre esik a választásom, ha szülinapi tortára kerül sor. Igaz, legtöbbször csak a diszeket eszik le róla…

A Maya szülinapi tortája epres lett.

epres torta

Hozzávalók:

a tészta: 4 tojás, 12 dkg porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál viz, 12 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor. Ha esetleg kakaós tésztát szeretnénk sütni, akkor 1o dkg liszt és 2 dkg kakaó.

a krém: 2 doboz eper joghurt (vagy más gyümölcs, lényeg hogy a joghurt mindig egyforma legyen a gyümölccsel). Én mindig nagy dobozt használok, 3oo g. Függ a torta formától, milyen magasra akarjuk késziteni stb. Egy doboz mascarpone, vagy görög joghurt, 1o dkg porcukor, 2 tasak zselatin, 1o-15 szem eper.

cukormázhoz: 12 dkg porcukor, 1 tojás fehérje, 2 szem eper.

A tojásokat kettéválasztottam. A sárgákat fehéredésig kavartam a cukorral. Fokozatosan belekavartam a vajat és a vizet. Lassan hozzáadtam a lisztet, sütőport (kakaót).  A fehérjéket kemény habbá vertem és beleforgattam a simára kevert masszába.  Előmelegitett sütőben megsütöttem.

Nem kell egy vastag tésztára számitani. Aránylag vékony lesz, nem kell megijedni. Mikor kihűlt, kettévágtam.

A zselatint beáztattam, majd az utasitások szerint elkészitettem. Közben a joghurtokat a mascarponeval simára kavartam. Hozzátettem a porcukrot, és az apróra vágott eper darabkákat, és  a zselatint.

A kettévágott tortalapot visszahelyeztem a formába. Beletöltöttem a krémet, majd ráhelyeztem a másik lapot. Hűtőbe tettem kb. 3 órát, mig a zselatin megdermedt.

Kivettem a tortasütőből. A porcukrot összekevertem a tojással, és beleturmixoltam az epret is. Addig kavartam mig egy tefjöl állagú masszát kaptam. Persze szükség esetén még lehet cukrot tenni hozzá.

A tortára kentem, diszitettem és a hűtőbe tettem.

Nagyon finom lett.  És könnyű!!

epres torta szeletepres torta 2

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!