Ha már vintage édességeknél és italoknál tartottunk, elkészitettem a klasszikus gyömbér sört is.j
Az 17oo-as években Angliában bár a kedvenc barna sör volt, egy idő után alkoholmentes italként kezdett ismertebbé válni. Tűzvörös, enyhén csipős, bugyborékos. Sosem hiányzott a piknik kosárból.
Hozzávalók: 8 dkg muscovado (barna ) cukor, 2o dkg friss gyömbér gyökér, 4 zöldcitrom (lime), 1-1.5 l ásványviz, 1 csokor friss mentalevél, és ha valaki alkohollal szeretné fogyasztani, akkor 1l barna rum.
Egy nagyobb tálba tettem a cukrot, ráreszeltem a megpucolt gyömbért, majd a zöldcitromok (lime) héját. Egy mozsártörő segitségével jól összekavartam a három összetevőt, hogy az aromák felszabaduljanak. Ezek után rácsorgattam a a 3 citrom levét és jól összekavartam. Ezen a ponton el kell dönteni, hogy esetleg több citromot vagy cukrot szeretnénk tenni hozzá.
Csatos üvegekbe elosztottam a masszát, friss mentaleveleket helyeztem bele, és felöntöttem ásványvizzel.
Ha valaki felakarja dobni, itt az ideje hogy rumot tegyen hozzá!!!
Frissitő, üditő, egy nyári remekmű!!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: