Mákvirág

Rizsleves

Napokban rizslevest készitettem egy régi recepet alapján, csak  kissé megdobtam a párom kérésére. Húst tettem bele….

rizsleves

Hozzávalók: 2o dkg marhahús, 2 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa), 1 hagyma, fél csészényi rizs, ételizesitő, kiskanálnyi piros paprika, petrezselyemzöld, tejföl.

A marhahúst apró kockákra vágtam, megmostam és odatettem főni. A murkot (sárgarépát) és a petrezselyemgyökeret (fehérrépát) megpucoltam, megmostam, és hosszú csikokra vágtam. Egy fazékban kevés olajon megdinszteltem a zöldségeket, majd félig feltöltöttem vizzel. Beletettem a hagymát egészben ( ezt utólag kidobtam), izesitetttem. Mikor a marhahús majdnem megfőtt, átszűrtem a levét a levesbe, és beletettem a hús kockákat is. Beletettem a fél csészényi rizset is, még kb. 15 percet főztem, majd megszórtam pirospaprikával, és lezártam.

Tálalás előtt tejfölt kavartam bele, és friss petrezselyemzölddel szórtam meg. Nagyon finom lett!!!

A hús nem kötelező. Anélkül is nagyon finom!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!