Mákvirág

Tárkonyos krumplileves

tarkonyos krumpli leves

 Hozzávalók: füstölt oldalas, vagy kaiser, 6 db nagyobb krumpli, 1 szál murok, egy szál petrezselyem, ecetes tárkony, só, tejföl, egy tojás, egy db fehér hagyma.

Az oldalasról lefaragom a húst, apróra vágom és egy fazékban odateszem főni egy fehér hagymával együtt, melyet utólag kidobok.

Én most kaisert és pár darab oldalast is főztem bele.

Mikor már elkezd főni, hozzáteszem az apróra vágott murkot és petrezselymet. Egyelőre nem sózom, csak a végén, ha szükséges, a füstölt hús miatt. Mikor a hús félig megfőtt, beleteszem a kockákra vágott krumplit is, ős az apróra vágott ecetes tárkonyt. Mikor minden megfőtt eldöntöm, ha még kell hozzá ecetet vagy sót tennem.

Mielőtt lezárnám a leves alatt a tüzet, felverek egy tojást, és belecsorgatom. Igy sűrűsitem. Ugyanakkor beleteszek egy nagy kanál tejfölet.

Hagymával vagy csipős paprikával nagyon finom.

Aki szereti tehet hozzá több tejfölt is.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!