Mákvirág

Csirkemell thai módra

Szeretem a thai, vietnámi, kinai konyhát. Szeretem a félig főtt zöldségeket, a szószokat. Ennek az ételnek a thai neve “Ghai pad grapow”. Egy egyszerű és valóban nagyon finom változat, melyet a Hairy Biker’s Ázsiai kalandok cimű könyvében talaláltam. Persze kicsit átváltoztattam, mert nem volt minden hozzávalóm itthon, illetve nem készitettem csipősen a gyerekek miatt. Sokszor… Tovább »

Jalapeno szósz

A jalapeno az egyik legismertebb és leghiresebb csipős paprika. Nevét a mexikói Xalapa városából kapta, ahol hagyományosan termesztik. A jalapeño csípőssége 2500 és 10 000 között mozog; ezzel a csípős vagy nagyon csípős fajták között foglal helyet. A zöld paprikát csipősebbnek tekintik mint a pirosat. A pirosat a termelők vagy a földeken hagyják, vagy chipotlet… Tovább »

Salsa szósz

A Salsa nem más, mint paradicsom alapú, apróra vágott zöldségekből készült, csipős szósz. Kiváló rágcsálnivaló kukoricás chipssel, vagy salátának fogyasztható húsok vagy különböző mexikói ételek mellé. A salsa eredete visszevezethető az azték, inka és mayás civilizációra, akik állitólag paradicsomot, csipős paprikát és egyéb fűszereket kevertek az ételek izesitésére. A spanyolok honositották meg a paradicsomot Mexikóban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!