Mákvirág

Grillezett csirkemelles, könnyű saláta

Már nagyon kivántam egy könnyű, egyszerű második fogást, ami köret, saláta ès hùs is egyben.  Igy született a mai ebèd.  Hozzávalòk: 2 db kicsontozott csirkemell, 5 db közepes krumpli, 100 ml majonèz, 2 kiskanálnyi mustár, vegyes saláta.  A csirkemelleket sóztam, borsal izesitettem ès forrò grill sütőben megsütöttem. Hagytam kihűlni, majd vèkony szeletekre vágtam.  Közben megfőztem… Tovább »

Parmezános aszalt paradicsomos csirke

Hogy is fogjak neki? Rég nem ettem ilyen jót, kezdjük igy:)). A lényeg, hogy már holnap főzzétek meg!!! Hozzávalók: 5-6 db. csirkecomb vagy csirkemell, 1 kanálnyi olaj, 2 cikk vékony szeletre vágott fokhagyma, teáskanálnyi száritott paprika, egy csészényi húsleves, fél csészényi főzőtejszin, pár darab aszalt paradicsom apróra vágva, egy maréknyi parmezán sajt, só, bors az… Tovább »

Pite mustárszószos csirkemellel

Ez a recept Jamie 3o perceseiből való. Évekkel ezelőtt láttam, és azóta is nagy előszeretettel készitem. Egyszerű, olcsó és nagyon finom!!! Hozzávalók: 5o dkg kicsontolt csirkemell, 1 kisebb db. vaj, pár szál zöldhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 1 kanálnyi liszt, 2 kanálnyi mustár, 1 kiskanálnyi főzőtejszin, 3oo ml húsleves, pár szál  friss csombort vagy kakukkfű, csipetnyi… Tovább »

Csirke paprikás

Szerintem ritka az az ember aki nem szereti vagy nem ismeri a csirke paprikást. Hagyományos magyar étel, mintegy 2oo éves múltra tekint vissza.  József nádor udvari szakácsa Czifray Istán művében a “Magyar nemzeti szakácskönyv”-ben, amely a „magyar gazdaasszonyok számára” 1830-ban íródott, olvashatjuk először a paprikás csirke receptjét, amely addigra a teljesen átformálódó magyar konyha egyik… Tovább »

Paradicsomos, csombortos csirkecombok

Hozzávalók: 4-6 db kicsontolt felső csirkecomb, 1o-15 db kisebb újkrumpli, 1 db kápia paprika, 3 kanál paradicsompüré, 3 kanál oliva olaj, 3 cikk fokhagyma, csombort vagy kakukkfű, só, 5 db cseresznye paradicsom.  A kápia paprikát kimagoljuk, feldaraboljuk, a megpucolt fokhagymával, paradicsompürével és oliva olajjal mixerrezük. A kapott pépet sózzuk és ebbe beleforgatjuk a combokat. Egy… Tovább »

Fettuccini csirkével és gorgonzola szósszal

 Hát legyen egy kis olasz is…. A receptet Gino olasz receptes könyvében találtam, melynek szép olasz neve: Fettuccine con pollo e gorgonzola. Hát nem szép? Fettuccine csirkével és gorgonzola szósszal. Annyit hagytam ki a receptből, hogy nem pároltam meg a csirkét 1oo ml fehér borban, de anélkül is nagyon finom lett. Hozzávalók: 3 kanál oliva… Tovább »

Csirke paprikás

Szerintem ritka az az ember aki nem szereti vagy nem ismeri a csirke paprikást. Hagyományos magyar étel, mintegy 2oo éves múltra tekint vissza. József nádor udvari szakácsa Czifray Istán művében a “Magyar nemzeti szakácskönyv”-ben, amely a „magyar gazdaasszonyok számára” 1830-ban íródott, olvashatjuk először a paprikás csirke receptjét, amely addigra a teljesen átformálódó magyar konyha egyik… Tovább »

Töltött canelloni

Nekünk mindig a vasárnap a legnehezebb nap a hétből. Mig más család ilyenkor együtt van, mi ilyenkor nem. Férjem mindig hétvégén éjszakás, így a vasárnapi ebédhez költjük csak fel. Utána még maximum egy órát tölt velünk. Így persze kissé nehezebb ebédet főzni, mert a gyerekekre is oda kell figyelnem. A vasárnapi ebéd mindig frissen készül…. Tovább »

Tyúkhúsleves

  Mikor kivándoroltunk  egy jobb jövő érdékeben, nem is gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő amikor olyan dolgok fognak hiányozni, amire otthon nem fektettem nagy hangsúlyt, mert természetesnek tűntek. Hát itt rájöttem, hogy még a kakas kukorékolás is hiányozhat. A tyúk kotkodácsolás, a kutya ugatás, amit hallani lehetett úton útfélén, még nagyobb városban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!