Imádom a csipős ételeket, csak a gyerekek miatt kerültem ezek elkészitését, az-az utólag izesitettünk, de persze az már nem ugyanolyan. Ma mivel szép napsütés volt, és a gyerkőcök végre kinn szaladgálhattak az udvaron, időm volt többet sürögni forogni a konyhában, igy bevállaltam a külön főzést, és gyorsan rákerestem Lorraine piri piri csirke receptjére. Nem egy… Tovább »
Piri piri csirke
Imádom a csipős ételeket, csak a gyerekek miatt kerültem ezek elkészitését, az-az utólag izesitettünk, de persze az már nem ugyanolyan. Ma mivel szép napsütés volt, és a gyerkőcök végre kinn szaladgálhattak az udvaron, időm volt többet sürögni forogni a konyhában, igy bevállaltam a külön főzést, és gyorsan rákerestem Lorraine piri piri csirke receptjére. Nem egy… Tovább »

Ismét egy könnyen elkészithető, laktató és fantasztikusan finom receptre bukkantam. Hozzávalók: pár szelet bacon apróra kockázva, 4 db. kicsontozott csirkecomb apróra falatkákra vágva, 2 db poréhagyma felkarikázva, 3o dkg makaróni, vagy egyéb kedvenc tészta, 3oo ml sajtszósz, 2 kiskanálnyi mustár, só, reszelt sajt a tálaláshoz. A bacont a hússal megpiritottam. Hozzáadtam a kockára vágott poréhagymát,…
Hogy is fogjak neki? Rég nem ettem ilyen jót, kezdjük igy:)). A lényeg, hogy már holnap főzzétek meg!!! Hozzávalók: 5-6 db. csirkecomb vagy csirkemell, 1 kanálnyi olaj, 2 cikk vékony szeletre vágott fokhagyma, teáskanálnyi száritott paprika, egy csészényi húsleves, fél csészényi főzőtejszin, pár darab aszalt paradicsom apróra vágva, egy maréknyi parmezán sajt, só, bors az…
Vasárnapi ebéd mindig gondot okoz, olyan szempontból, hogy mindig valami rendkivüli finommal szeretnék előrukkolni. Kiskoromtól úgy szoktam meg, hogy a vasárnap az ünnepnap. Együtt a család. Régebb ugye vasárnap csak templomba jártunk, aztán haza. Finom ebéd és utána családi közös program. Kirándulás, vagy lustálkodás. Azóta változtak a dolgok, de nem árt, ha a hagyomány megmaradt….
A puttanesca régi kedvencünk, és mégsem készitem nagyon gyakran, mert ugye eredetileg hús nélkül készül… és egy férfi embernek, legalábbis az enyémnek, a legkedvencebb zöldsége is a hús:). Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy most összekötöm a kellemeset a hasznossal. Puttanescát készitek husival. Hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb, 6 cikk fokhagyma, 3 nagyobb paradicsom meghámozva…
Mindig imádtam a ropogós, kukoricapehelyben sült csirkecombokat. Valamit mindig elszúrtam, vagy lepattantak róla, vagy elszenesedtek…. Tegnap türelmesen végignéztem Stahl receptjét és voila, sikerült!!!!:))) Hozzávalók: csirkecombok, ki mennyit szeretne enni…. aztán liszt, tojás, kukoricapehely, pár cikk fokhagyma vagy fokhagymapor, só, olaj. A csirkecombokat megmostam, lecsorgattam, majd a csont mellett bevágtam. Kicsi zsebecskéket lehet vágni és ide…
Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból… Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja,…