Mákvirág

Paprikás, fokhagymás csirkecombok

Vasárnapi ebéd mindig gondot okoz, olyan szempontból, hogy mindig valami rendkivüli finommal szeretnék előrukkolni. Kiskoromtól úgy szoktam meg, hogy a vasárnap az ünnepnap. Együtt a család. Régebb ugye vasárnap csak templomba jártunk, aztán haza. Finom ebéd és utána családi közös program. Kirándulás, vagy lustálkodás. Azóta változtak a dolgok, de nem árt, ha a hagyomány megmaradt…. Tovább »

Puttanesca csirkecombbal

A puttanesca régi kedvencünk, és mégsem készitem nagyon gyakran, mert ugye eredetileg hús nélkül készül… és egy férfi embernek, legalábbis az enyémnek, a legkedvencebb zöldsége is a hús:). Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy most összekötöm a kellemeset a hasznossal. Puttanescát készitek husival. Hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb, 6 cikk fokhagyma, 3 nagyobb paradicsom meghámozva… Tovább »

Padlizsán…

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a padlizsánt. Mindenkinek van egy titkos receptje, egy kedvence, vagy akár több is. Mi a családban többféleképpen használjuk fel a padliszánt. Majonézzel kikavarva, kisütve tojásban, grillezve, zakuszkában, és van egy családi recept, melyet apukám talált ki. A majonézes variáns szerintem a legismertebb. Megsütjük a padlizsánt, 4-5 db.-ot, a… Tovább »

Mazatlan és garnélarák páté

2oo7-ben a Mexikói Riviérán hajóztunk. Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Mazatlan. Mindegyik szigetnek megvolt a maga szépsége. Mindegyik szigeten más tevékenységet választottunk, persze ha időnk volt kiszabadulni  a vasbörtönből. Mazatlan a Csendes Óceán egyik fő kikötő városa. Hires a garnélarák és tuna hal piacról, van egy kis sörgyára is. Nem tartozott egyik kedvenc szigeteink közé…. Tovább »

Csirkecomb tavaszi paellával

Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból… Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja,… Tovább »

Muzsdéj

A muzsdéj a román konyha legfinomabb fokhagymás öntete. Erdélyben és egész Románia területén vendéglőkben is kínálják sült hal, puliszka, pacal leves és grillezett húsok mellé. Aki egyszer megkóstolja, biztos minden grill party vagy grill csirke mellett főszereplőként kezeli. Van sima, tejfölös, joghurtos változata. Nekünk a kedvencünk az egyszerű muzsdéj. Hozzávalók: 1 nagy fej fokhagyma, evőkanálnyi… Tovább »

Pacal leves

Nagyon szeretem a pacal levest. Szerencsére Angliában a magyar vagy román boltokban lehet kapni fagyasztottat és nagy meglepetésemre, múlt héten egy török boltban találtam friss pacalt is. Persze a friss pacallal több a munka, de szerintem mindent megér. Ha friss pacallal van dolgom, akkor jól megmosom, megpucolom a hártyáktól, és ecetes vizben felteszem főni. Főzöm… Tovább »

Grillezett pisztráng

Mikor halat sütöttem, mindig komplikáltam az sütését. Fóliáztam, só ágyra fektettem stb. Most úgy döntöttem egyszerűsitem. Igy a halat megpucoltam, megmostam, jól megsóztam. A belsejébe helyeztem egy cikk kettévágott fokhagymát, és két szelet citromot. Felhevitettem a benti grill sütőt, és mindkét oldalát 5-5 percig sütöttem. Sütés közben nem mozgattam. Sokszor itt tévedünk, hogy a grilleket… Tovább »

Csirkemell thai módra

Szeretem a thai, vietnámi, kinai konyhát. Szeretem a félig főtt zöldségeket, a szószokat. Ennek az ételnek a thai neve “Ghai pad grapow”. Egy egyszerű és valóban nagyon finom változat, melyet a Hairy Biker’s Ázsiai kalandok cimű könyvében talaláltam. Persze kicsit átváltoztattam, mert nem volt minden hozzávalóm itthon, illetve nem készitettem csipősen a gyerekek miatt. Sokszor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!