Mákvirág

Finom homár

  Én nem vagyok tengeri herkentyű kedvelő. Elkészitem szivesen, de nem kóstolom meg. Igy lett ma a párom ebédje homár, és meggyőződésem szerint nagyon finom lehetett mert még a tányér is ki lett mártogatva.  Hozzávalók: homárhús, 5o dkg vaj, kisebb kötés petrezselyemzöld, 3 db szardella, holland mártás. A homár darabkákat megmostam. Előmelegitett sütőben, 24o fokon… Tovább »

Spenót főzelék

Jön a tavasz, ideje jó kis főzelékeket főzöcskézni.Nagyon szeretem a spenót főzeléket, de sajnos a gyereknél a Popey-es mese sem válik be, csak egy falás erejéig… Hozzávalók 1 személyre: 3oo dkg spenót, 2 cikk fokhagyma, 1oo ml tej, só.A spenót szárát lecsipegetem, a leveleket jól megmosom hideg vizben. Megfőzöm, majd leszűröm, apróra vágom, vagy mixerezem.Egy… Tovább »

Fokhagymás fűszervaj

Előkészítettem a fűszervajat az esti vacsihoz, ami nem más mint 10 dkg vaj, 5 cikk fokhagyma összetőrve, kevés aprított petrezselyemzöld, só. Ezzel kenegetem meg a kenyér vagy kifli szeletkéket, megszórom reszelt sajjtal és a lerben ropogósra pirítom. Nagyon fincsi!!!... Tovább »

Marhamáj egyszerűen

Ma reggel eszembejutott, hogy több mint egy éve nem ettünk marhamájat. Igaz csirkét sem gyakran, de ezt jobban szeretem. Valahogy elfelejtettem. A gyerekek nem szeretik. Már 7 hónapos korukban, amikor megkezdtem fokozatosan a húsféléket bevezetni az étrendjükbe, a májat sosem tudtam úgy eldugni egy főzelekben sem, hogy ne szúrják ki és utasitsák el. Tudom, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!