Ki ne ismerné és szeretné a lucskos káposztát? Olcsó, minden évszakban elkészithető, nagyon finom leves. Hozzávalók: 1 közepes fej fehér káposzta, 1 fej fehér hagyma (amit belefőzök, majd utólag kidobok), pár darab füstölt oldalas, vagy bármilyen más füstölt hús, egy kis csokor kapor, kis csokor csombort friss, vagy száritott, 1 l paradicsomlé, ételizesitő. A húst… Tovább »
Lucskos káposzta
Ki ne ismerné és szeretné a lucskos káposztát? Olcsó, minden évszakban elkészithető, nagyon finom leves. Hozzávalók: 1 közepes fej fehér káposzta, 1 fej fehér hagyma (amit belefőzök, majd utólag kidobok), pár darab füstölt oldalas, vagy bármilyen más füstölt hús, egy kis csokor kapor, kis csokor csombort friss, vagy száritott, 1 l paradicsomlé, ételizesitő. A húst… Tovább »

Hozzávalók: füstölt oldalas, vagy kaiser, 6 db nagyobb krumpli, 1 szál murok, egy szál petrezselyem, ecetes tárkony, só, tejföl, egy tojás, egy db fehér hagyma. Az oldalasról lefaragom a húst, apróra vágom és egy fazékban odateszem főni egy fehér hagymával együtt, melyet utólag kidobok. Én most kaisert és pár darab oldalast is főztem bele. Mikor…