Mákvirág

Lazacfasirt

Nagyon egyszerű lazacfasirt receptre bukkantam a napokban. Gyorsan el is készitettem és ahogy sejtettem a gyerekek nagyon szerették, bár amúgy nem igazán hal imádók. Hozzávalók: 1 lazac halkonzerv (213 g), 2 kanálnyi kenyérmorzsa, lehetőleg friss kenyérből, 2 szál zöldhagyma apróra vágva, 2 teáskanálnyi ketchup, 1 mokkáskanálnyi citromlé, 1 teáskanálnyi majonéz, 2 teáskanálnyi liszt, só, bors… Tovább »

Majonézes tök

Zsenge tököt és cukkinit vásároltam. Gondoltam kikavarom vacsorára. A két cukkinit és két tököt megpucoltam, lereszeltem, és kevés olajban megsütöttem. Sóztam és pirospaprikát szórtam rá. A só miatt levet engedett, igy addig kavargattam, mig a viz lefőtt. Közben majonézt kavartam, és a megsült tökkel összekevertem. Egy nagyon pici hagymát reszeltem hozzá, és csipetnyi kaprot tettem… Tovább »

Majonézes krumpli

Ime egy másik nagy családi kedvenc!!! Gyakran készitem, főként nyáron. Lehet köretként tálalni sültek, bécsi szelet mellé, lehet finom vacsora… Hozzávalók:  krumpli, só, cukor, ecet, viz, majonéz, 1 nagy fej hagyma. A krumplit megfőzöm sós vizben. Készitek egy finom ecetes – cukros vizet, akár egy cukros salátának. Amikor a krumpli megfőtt és kihűlt, megpucolom, kockákra… Tovább »

Mazatlan és garnélarák páté

2oo7-ben a Mexikói Riviérán hajóztunk. Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Mazatlan. Mindegyik szigetnek megvolt a maga szépsége. Mindegyik szigeten más tevékenységet választottunk, persze ha időnk volt kiszabadulni  a vasbörtönből. Mazatlan a Csendes Óceán egyik fő kikötő városa. Hires a garnélarák és tuna hal piacról, van egy kis sörgyára is. Nem tartozott egyik kedvenc szigeteink közé…. Tovább »

Krumpli saláta zöldhagymával és savanyú uborkával

Nagyon szeretem a krumpli salátát. Szeretem, mert lehet köretként, salátaként, vacsoraként tálalni. Nyitott vagyok új recepteket kipróbálni. Ez a recept szintén a vintage szakácskönyben találtam. A receptben turbolyát is használtak hozzá, melynek ánizsos ize, megvarázsolja  a salátát. Persze nem találtam…. ettől függetlenül szerintem nagyon finom!   Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kg krumpli, só és bors,… Tovább »

Kukoricás, virslis saláta

Rég nem készitettem ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom salátát… Tegnap este jutott eszünkbe, igy ma vacsorára el is készitettem. Hozzávalók: 1 kisebb doboz csemege kukorica konzerv, fél piros paprika, 1 kis uborka, 3 szál virsli, 3 kanálnyi jó minőségű majonéz. Én igy készitem hozzá a majonézt: 1 egész tojás, egy kiskanál mustár, csipetnyi… Tovább »

Karfiol krém

  Végre sikerült összeszednem magam és újra hatalmamba keritettem a konyhámat!!! Eltelt jó két hét valahogy, nem igazán tudom hogy. Nem is hittem volna, hogy egy egyszerű gyerekbetegség, mint a lepkehimlő, ennyire leverhet a lábamról. Persze eddig nem is hallottam róla. Hazahozta a fiam az iskolából a virust, aztán szerre kivirultunk mind a négyen. Szerencse… Tovább »

Frankfurti zöldfűszeres mártás

  Tavaly Húsvét előtt találtam a receptet. Elkészitettem, annyira finom, hogy az idén is felkerül az ünnepi asztalra. A füstölt sonka mellé kiváló. Most sem késő elkésziteni, biztos vagyok benne, hogy minden hozzávaló a házban van. (http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2007/04/frankfurti-zldfszermrts-grne-soe.html). Hozzávalók: 2 főtt tojás, 2 kicsi csemegeuborka, fél hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve és lereszelt héja,… Tovább »

Töltött tojás

Ez egy olyan kedvenc, amely szinte mindig felkerül az ünnepi asztalra, bármely alkalomról is lenne szó. Bár nagyon szeretjük, és könnyen is elkészül, mégsem jut soha eszembe, ha azon gondolkodom milyen finomságot készitsek vacsorára… Egy személyre 1 tojást számolok, pluszba főzök 3-4 et. Keményre főzöm a tojásokat, amikor kihűltek megpucolom és kettévágom őket. Kiveszem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!