Szeretem a thai konyhát. Bár nem vagyok nagy barátságban a kókusztejjel, ma mégis vettem a bátorságot, és levest főztem. Na de nem bántam meg…. Egyszerű, nagyszerű. Én sosem akadok fel egy exotikusabb recept elkészitésén, illetve nem futok gyorsan minden hozzávalót megvásárolni. Mindig akad valami amivel helyettesiteni tudom. Arra koncentrálok, hogy izben ne változtasson. Hozzávalók: 1… Tovább »
Kókusztejes csirke leves
Szeretem a thai konyhát. Bár nem vagyok nagy barátságban a kókusztejjel, ma mégis vettem a bátorságot, és levest főztem. Na de nem bántam meg…. Egyszerű, nagyszerű. Én sosem akadok fel egy exotikusabb recept elkészitésén, illetve nem futok gyorsan minden hozzávalót megvásárolni. Mindig akad valami amivel helyettesiteni tudom. Arra koncentrálok, hogy izben ne változtasson. Hozzávalók: 1… Tovább »

Szombatig estig abban a hitben éltem, hogy a Románia területén ‘perisoara csorba’ néven ismert leves, nem más mint a tárkonyos húsgombóc, amit nagyon szeretünk. Évek óta a családi menüben szerepel, és mégis rávitt az ördög valami miatt, hogy keresgéljek utána az interneten. Nagy megdöbbenésemre a ‘perisoara, (ez meg húsgombócot jelent) nem tárkonnyal készül, hanem lestyánnal….
Eljött a cukkini szezon is!!! Be kell vallanom, hogy itt sosem tudom mikor milyen szezon van. Mindig, mindenféle zöldséget lehet vásárolni. Esetleg csak az ára vezet rá arra, hogy most már valóban eljött az ideje annak a bizonyos zöldségnek vagy gyümölcsnek, ilyenkor olcsóbb… És a cukkinin látni hogy zsengés, friss. Eljött az ideje egy finom…
A töltött paprikát nagyon sok változatban ettem.Van aki második fogásként késziti, van aki levesnek. Van aki babérlevéllel, van aki lestyánnal, van aki zeller levéllel. Nekem a kedvencem a leves. Hozzávalók: személyenként 2 kisebb paprikát számolok, 5o dkg darált hús, 1 tojás, maréknyi rizs, só, bors, kis cukor, 1 l paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, 1 db…
Napokban rizslevest készitettem egy régi recepet alapján, csak kissé megdobtam a párom kérésére. Húst tettem bele…. Hozzávalók: 2o dkg marhahús, 2 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa), 1 hagyma, fél csészényi rizs, ételizesitő, kiskanálnyi piros paprika, petrezselyemzöld, tejföl. A marhahúst apró kockákra vágtam, megmostam és odatettem főni. A murkot (sárgarépát) és a petrezselyemgyökeret (fehérrépát) megpucoltam,…
Vasárnap egy spanyol deliben találtam ezt a gyönyörű , fekete szemes paszulyt (bab). Beáztattam felét még aznap este, csak még nem voltam határozott mit is készitsek belőle. Aztán eszembejutott a babgulyás…. Bár enni gyakran ettem, de én személy szerint sosem készitettem. Keresgélni kezdtem a receptek között, és mivel csülköt nehezebben tudtam volna beszerezni, ezért a…