Mákvirág

Tejfölös újkrumpli saláta

Egy igazán nagyon finom újkrumpli salátát készitettem ma. Ha a párom azt mondja  valamire elsőre, hogy ez nagyon finom, akkor az úgy van:))) Hozzávalók: 1 kg apró szemű újkrumpli, 1 evőkanálnyi olaj. Az öntethez: 15o ml tejföl, egy kis csokor friss tárkony, ha van, én nem találtam, és kimaradt. Egy kis csokor petrezselyem, fél citrom… Tovább »

Karfiol leves

Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyem gyökér, 1 kisebb fehér hagyma, pirospaprika, olaj, ételizesitő, petrezselyemzöld. A vajgaluskához: 1 tojás, egy kanálnyi vaj, csipet só, liszt, amennyit felvesz. A karfiolt apró rózsákra bontom, a murkot és petrezselymet megpucolom, apró kockákra vágom, vagy lereszelem. A murkot a petrezselyemmel együtt olajban kissé megdinsztelem, szórok… Tovább »

Frankfurti zöldfűszeres mártás

  Tavaly Húsvét előtt találtam a receptet. Elkészitettem, annyira finom, hogy az idén is felkerül az ünnepi asztalra. A füstölt sonka mellé kiváló. Most sem késő elkésziteni, biztos vagyok benne, hogy minden hozzávaló a házban van. (http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2007/04/frankfurti-zldfszermrts-grne-soe.html). Hozzávalók: 2 főtt tojás, 2 kicsi csemegeuborka, fél hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve és lereszelt héja,… Tovább »

Finom homár

  Én nem vagyok tengeri herkentyű kedvelő. Elkészitem szivesen, de nem kóstolom meg. Igy lett ma a párom ebédje homár, és meggyőződésem szerint nagyon finom lehetett mert még a tányér is ki lett mártogatva.  Hozzávalók: homárhús, 5o dkg vaj, kisebb kötés petrezselyemzöld, 3 db szardella, holland mártás. A homár darabkákat megmostam. Előmelegitett sütőben, 24o fokon… Tovább »

Fokhagymás fűszervaj

Előkészítettem a fűszervajat az esti vacsihoz, ami nem más mint 10 dkg vaj, 5 cikk fokhagyma összetőrve, kevés aprított petrezselyemzöld, só. Ezzel kenegetem meg a kenyér vagy kifli szeletkéket, megszórom reszelt sajjtal és a lerben ropogósra pirítom. Nagyon fincsi!!!... Tovább »

Zöldséges zöldborsó leves vajgaluskával

Ez a leves a gyerekek egyik kedvence, pontosan a zöldborsó miatt. Szeretik mert golyókhoz hasonlitanak, igy szivesen megeszik semmi unszolás nelkül. Az egy éves és nyolc hónapos kislányom is mindig örömmel kiált fel: góóóóóóóóóóóóóóóól!!!! Hozzávalók: 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, fagyasztott vagy friss zöldborsó, kis olaj, egy evőkanál liszt, pirospaprika, zöldpetrezselyem. A galuskához vaj,… Tovább »

Tyúkhúsleves

  Mikor kivándoroltunk  egy jobb jövő érdékeben, nem is gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő amikor olyan dolgok fognak hiányozni, amire otthon nem fektettem nagy hangsúlyt, mert természetesnek tűntek. Hát itt rájöttem, hogy még a kakas kukorékolás is hiányozhat. A tyúk kotkodácsolás, a kutya ugatás, amit hallani lehetett úton útfélén, még nagyobb városban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!