Mákvirág

Citromos mártás

Ezt a receptet Szász Mártonné Bene Ilonka magyarrégeni (Erdély, Maros megye) református lelkészné 1928-ban kiadott szakácskönyében találatam. Sültek mellé ajánlja, és nagyon finom. Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér, só, bors, citrom, vaj, tejföl. Az apróra vágott hagymát, murkot, petrezselymet puhára főzzük egy csésze vizben. Citromhéjat reszelünk bele. Mikor megpuhult áttörjük… Tovább »

Csirke paprikás

Szerintem ritka az az ember aki nem szereti vagy nem ismeri a csirke paprikást. Hagyományos magyar étel, mintegy 2oo éves múltra tekint vissza.  József nádor udvari szakácsa Czifray Istán művében a “Magyar nemzeti szakácskönyv”-ben, amely a „magyar gazdaasszonyok számára” 1830-ban íródott, olvashatjuk először a paprikás csirke receptjét, amely addigra a teljesen átformálódó magyar konyha egyik… Tovább »

Frankfurti zöldfűszeres mártás

  Tavaly Húsvét előtt találtam a receptet. Elkészitettem, annyira finom, hogy az idén is felkerül az ünnepi asztalra. A füstölt sonka mellé kiváló. Most sem késő elkésziteni, biztos vagyok benne, hogy minden hozzávaló a házban van. (http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2007/04/frankfurti-zldfszermrts-grne-soe.html). Hozzávalók: 2 főtt tojás, 2 kicsi csemegeuborka, fél hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve és lereszelt héja,… Tovább »

Alma leves

Gyönyörű tavasz van. Az udvaron virágba borult az almafa, kinyilt a kéknefelecs, a tulipánok. Már pár napja az udvaron ebédelünk. Ebben a kellemes melegben megkivántam a gyümölcs levest. És annyira jól esett egy kis langyos almaleves. Hozzávalók: 1 murok, 5 db közepes alma, ételizesitő, cukor, őrölt fahéj, 1 tojássárga, tejföl. A murkot és az almákat… Tovább »

Bakonyi csirkemell

Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2o dkg gomba, liszt, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 db fehér hagyma, 1 cikk fokhagyma, tejföl, pirospaprika. A csirkemellet megmostam, és apró kisujjnyi nagyságra vágtam. Sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam. Egy lábosban olajat hevitettem és beletettem a húst. Mikor megpirult kivettem és félretettem. Az apróra vágott hagymát megpiritottam az olajban, hozzátettem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!