Mákvirág

Spagetti carbonara

Ez az egyszerű carbonara recept valóban nagyon finomra sikerült. Hozzávalók: fél zacskó spagetti laska, 6 szelet bacon, 2 tojás, parmezán sajt (ez lenne az eredeti, sajnos ritkán találok), só. A laskát sós vizben megfőztem. Mig főtt egy nagyobb tálban felvertem a 2 tojást, és hozzáadtam a sajtot. Annyit hagytam hátra, amennyivel utólag megszórtam a laska… Tovább »

Irma tészta

Hozzávalók: 8 tojás, 2o dkg cukor, 2o dkg darált dió, 3 kanál liszt, késhegynyi szódapor vagy sütőpor. Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1o-15 dkg darált dió, (a diót előtte megpergeljük és úgy daráljuk le), 4-5 kanál erős feketekávé. A tetejére glazur, vagy olvasztott étcsoki. Ha a hideg glazurt válasszuk akkor: 15 dkg porcukor,… Tovább »

Töltött tojás

Ez egy olyan kedvenc, amely szinte mindig felkerül az ünnepi asztalra, bármely alkalomról is lenne szó. Bár nagyon szeretjük, és könnyen is elkészül, mégsem jut soha eszembe, ha azon gondolkodom milyen finomságot készitsek vacsorára… Egy személyre 1 tojást számolok, pluszba főzök 3-4 et. Keményre főzöm a tojásokat, amikor kihűltek megpucolom és kettévágom őket. Kiveszem a… Tovább »

Csokis madártej

Hozzávalók: 1 l tej, 1o dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 csomag csokis pudingpor, 3 tojás. Odateszem a tejet főni, habverővel belekavarom a cukrot és a tojások sárgáját. Mikor jó langyos bekavarom a pudingport, és addig kavarom mig felfő a tej. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, kanállal kiszaggatom, és a gőz felett kissé megfőzöm. … Tovább »

Saláta leves

És ime az örök kedvenc!!! Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 4 cikk fokhagyma, 4 szelet szalonna, 4 tojás, tejföl, só, ecet, cukor. A salátát vékony csikokra vágom és hideg vizben odateszem főni a megpucolt és apró kockára vágott fokhagymával együtt. Sózom.  Mikor a saláta már majdnem megfőtt, a szalonnát felkockázom, és egy palacsinta sütőben kiolvasztom…. Tovább »

Linzer koszorú

Mindkét nagymamám nagyon jó háziasszony volt, én pedig úgy kategorizáltam őket, hogy az apukám felöli nagymamám jól süt, anyukám felöli nagymamám, aki Székelyföldről származik, jól főz. Talán mert Ica nagymamám finom krémes tésztákat és tortákat sütött. Otti nagymamám inkább egyszerű apró süteményeket, pogácsákat.Az Ica mama kézzel irott süteményes receptes füzetét én örököltem, egyik helyen 1976-os… Tovább »

Bundás kenyér

Végre szombat. Reggeli rohanás nincs. Egyedüli nap a hétből, amikor együtt reggelizünk. Igy van idő elkészíteni a Lukas kedvencét, a bundás kenyeret.A kenyér héját levágom mindig és a kenyérszeleteket, ha nem adok egy különös formát (szív, hal, fenyő stb.), akkor csak kettévágom őket. Két egész tojást felverek habverővel, hozzátöltök egy kevés tejet és belekavarok egy fél… Tovább »

Tükörtojás

Hát ebben a tükör tojásban nincs semmi különlegesség, csak a tálalásban. Szeretem kényeztetni időnként a párom. Ebben részesült most is.Két szelet kenyérnek a belsejét kivágtam egy pohárral, és mindkét oldalát megpiritottam kis oliva olajban. A közepükbe ütöttem egy-egy tojást, kis vegetát szórtam rá. Amikor már majdnem megsültek, sajtot reszeltem a tojásokra. Mellettük pár szelet pancettát… Tovább »

Majonéz

Szeretem a majonézt saját kezűleg kikavarni. Az üzletiben nem bizom, sok benne a tartositószer és nem pont az én izlésem szerint  van izesitve. Mindig van tojás, olaj és mustár szerintem minden háztartásban, akkor hát rajta… Hozzávalók: 1 tojás sárgája, egy kiskanál mustár, olaj. A tojás sárgájat simára kavarjuk a mustárral, majd lassan csorgatjuk hozzá az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!