Mákvirág

Csirkecomb tavaszi paellával

Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból… Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja,… Tovább »

Zöldborsó főzelék

Szeretem a változatos köreteket, lehet az saláta, laskás saláta, krumpli, rizs, vagy akár főzelék is. Lényeg az, hogy kétszer egy héten nem készitek egyformát. Igy lett ma a sült sonka mellé zöldborsó főzlék. Ami persze nagyon egyszerűen és főleg gyorsan készül. Hozzávalók: 1 kisebb fej fehér hagyma, 3oo dkg zöldborsó, olaj, pirospaprika, só, kisebb kötés… Tovább »

Zöldséges zöldborsó leves vajgaluskával

Ez a leves a gyerekek egyik kedvence, pontosan a zöldborsó miatt. Szeretik mert golyókhoz hasonlitanak, igy szivesen megeszik semmi unszolás nelkül. Az egy éves és nyolc hónapos kislányom is mindig örömmel kiált fel: góóóóóóóóóóóóóóóól!!!! Hozzávalók: 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, fagyasztott vagy friss zöldborsó, kis olaj, egy evőkanál liszt, pirospaprika, zöldpetrezselyem. A galuskához vaj,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!