Paradicsom leves
A paradicsom leves is kedvencként szerepel nálunk. Egyszerűen készitem és mégis nagyon finom.
Hozzávalók: 4oo g-os darabos paradicsom konzerv vagy 4-5 db hámozott paradicsom. Ha friss paradicsomból készitem, akkor kicsit megvágom, majd forró vizet öntök rá. Igy hagyom pár percet, majd kiveszem a vizből, és lehántom a héját. 1 db sárgarépa, egy db zeller szár vagy egy kisebb zeller gumó, 1 db petrezselyem gyökér, 2-3 cikk fokhagyma. 1 l paradicsomlé. Ha nem akarunk paradicsomlevet hozzátenni, mert túl intenzivnek tartjuk igy az izét, akkor 1 l vizzel helyettesitjük. Zeller level, só. Tálaláshoz reszelt sajt és croutonok.
A zöldségeket apróra vágom, mindent egyszerre odateszek fóni. Mikor megpuhultak a zöldségek, összeturmixolom őket. Visszaöntöm a levesbe és kész is van!!!
Jó étvágyat!!!