Töltött karalábé leves
Most az egyszer nem volt gond a karalábé beszerzés. Szombaton beszélgettünk róla a barátnőmmel és kiderült náluk a zöldségesnél mindig van Barkingban (az tőlem kb. fél órányira van metróval). Igy vasárnap már hozott is nekem négy gyönyörű példányt, levelestől.
Fogalmam nincs miért nem lehet kapni sem zöldségesnél, sem nagy központokban. Hozzá hasonlót igen, de sokkal édesebb és nem annyira zamatos.
Egyet persze gyorsan felfaltunk a gyerekekkel nyersen. A többiből meg egy csodás töltött karalábé leves lett.
Hozzávalók: 2-3 darab karalábé, 2oo dkg darált hús (lehet bármilyen, én általában pulykát használok), maréknyi rizs, egy tojás, só, piros paprika, olaj, liszt.
A karalábék közepét kivájom, és kb. 2o percig előfőzöm őket, mig félig megpuhulnak. A főzőlevet nem dobom el.
Előkészitem a húst közben. Összekeverem a rizzsel, sóval, tojással. A kikapart karalábé belsejét apróra vágom, és megfuttatom egy kis olajban, pirospaprikát és lisztet szórok rá. Felöntöm a a főzőlével és még öntök hozzá vizet ha szükséges. A félig megfőtt karalábékat megtöltjük a hússal, a maradékból húsgombócokat formálunk. Belevágjuk a karalábé zsengébb leveleit is. Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel és tejfölt teszünk hozzá.