Nagyon nagy kár hogy sok zöldségféle nem igazán elterjedt hazánkban, vagy nagyon drága. Ide tartozik a spárga is.
A zöldségek királya, a királyok zöldsége – így nevezik a spárgát. Magas vitamin tartalmú növény. Tartalmaz káliumot, mágnéziumot, vasat, C vitamint, B vitaminokat, illetve ásványi anyagokat.
Érdemes kipróbálni. És gyakrabban fogyasztani. Lényeges hogy forró, lobogó vízben főzzūk 1o-15 percet, kevés sóval. Hideg vizzel öntsūk le, így megtartja a színét, vagy helyezzünk a főzővizbe pár szelet citromot. A zöld spárgának csak a fás végét kell levágni, és megmosni. Nem szükséges pucolni.
Gyakran készitem, több változatban.
Szoktam baconba csavarni és sajttal megszórni. Prézlivel és sajttal megszórni és lerben kicsit megpiritani. Rizzsel vagy rizzottoval, vagy csak simán tálalom.