Frankfurti leves

Találtam gyönyörű szép kelkáposztát. Nem igazán volt kedvem lucskos káposztához, gondoltam ebből készitem majd a frakfurti levest kinai kel helyett, próbáljam ki milyen lesz. Annyira finom lett, hogy ezután biztos csakis kelkáposztából fogom késziteni. Sokkal erőteljesebb az ize.

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 szál murok (sárgarépa), 1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa), 5 cikk fokhagyma, kakukkfű, olaj, liszt, só, pirospaprika.

A káposzta leveleiről levágtam a vastagabb szárakat, majd vékony csikokra vágtam. A murkot (sárgarépát), petrezselymgyökeret (fehérrépát) megpucoltam, vékonyra szeleteltem.

Egy fazékba egy evőkanálnyi olajat forrósitottam, beletettem a zöldségeket, folytonos kavarás mellett kissé megdinszteltem. Egy kanálnyi lisztet szórtam rá és egy kiskanálnyi pirospaprikát. Mikor kezdett pirulni, vizzel felöntöttem. Hozzátettem a káposztát, az apróra vágott fokhagymával együtt. Sóztam és kukukkfűvel izesitettem. Mikor a káposzta megfőtt, hozzátettem négy szál karikára vágott virslit. Ez már pillanatok alatt megfő.

Tejföllel tálalatam.

Izletes és laktató!!

Címkék: ,
Tovább a blogra »