Finom kenőmájas

Be kell vallanom, hogy ezt nem én készitettem, hanem anyu és apu, de biztos az enyém is pont ilyen finomra sikerülne:))).

Hozzávalók: 2 kg szalonna, 2 kg sovány disznóhús, 4 db fehér hagyma, 1 kg disznómáj, só, bors.

A szalonnát felvágjuk és egy nagyobb lábosban kiolvasszuk. Az igy kapott tepertyűt kiszedjük és félre tesszük. A kiolvadott zsirhoz adjuk a sovány húst. Mikor a hús majdnem elkészült, hozzátesszük a felszeletelt hagymát, és csak a legvégén a májat. A máj hamar megsül. Nem szabad a hússal együtt főzni, mert keserit.

Mikor minden összefőtt, hozzátesszük a tepertyűt is. Hagyjuk hűlni, és amikor majdnem kihűlt, ledaráljuk. Sóval, borssal izesitjük.

Befőttes üvegekben tároljuk, kis zsirt öntünk a tetejére, igy hosszú ideig is eláll.

Címkék:
Tovább a blogra »