Gyönyörű tavasz van. Az udvaron virágba borult az almafa, kinyilt a kéknefelecs, a tulipánok. Már pár napja az udvaron ebédelünk. Ebben a kellemes melegben megkivántam a gyümölcs levest.
És annyira jól esett egy kis langyos almaleves.
Hozzávalók: 1 murok, 5 db közepes alma, ételizesitő, cukor, őrölt fahéj, 1 tojássárga, tejföl. A murkot és az almákat megpucolom. A murkot lereszelem, az almákat apró kockára vágom. Hideg vizbe odateszem főni a gyümölcsöket. Kevés ételizesitőt teszek hozzá, 2-3 kanál barnacukrot és egy kiskanálnyi fahéjat. Addig főzöm mig az alma megpuhul, de vigyázok ne főjjön szét. Mikor a leves majdnem kihűlt, hozzáteszem a tojássárgával elkavart tejfölet. Hidegen vagy langyosan tálalom.