Töltött tojás
Ez egy olyan kedvenc, amely szinte mindig felkerül az ünnepi asztalra, bármely alkalomról is lenne szó. Bár nagyon szeretjük, és könnyen is elkészül, mégsem jut soha eszembe, ha azon gondolkodom milyen finomságot készitsek vacsorára…
Egy személyre 1 tojást számolok, pluszba főzök 3-4 et.
Keményre főzöm a tojásokat, amikor kihűltek megpucolom és kettévágom őket. Kiveszem a sárgájukat, és egy tálban összekeverem csirke pástétommal és kevés vajjal, sózom és borsozom.
Majonézt kavarok, hozzáadok 5-6 kanál tejfölt, fél citrom levét, sót, és egy kis pirospaprikát, csak a szine miatt. Nagyobb tányérba vagy jénai tálba öntöm.
A tojásokat a masszával megtöltöm, és a majonézes öntetbe helyezem őket.
Tálalásig hűtöben tartom. Mindig nagy sikere van!!!