Spagetti carbonara

Ez az egyszerű carbonara recept valóban nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók: fél zacskó spagetti laska, 6 szelet bacon, 2 tojás, parmezán sajt (ez lenne az eredeti, sajnos ritkán találok), só. A laskát sós vizben megfőztem. Mig főtt egy nagyobb tálban felvertem a 2 tojást, és hozzáadtam a sajtot. Annyit hagytam hátra, amennyivel utólag megszórtam a laska tetejét. A bacont apró kockákra vágtam és egy serpenyőben megpiritottam. Mikor a laska megfőtt leszűrtem, és hozzátettem a frissen felvert tojáshoz folytonos kavargatás mellet. A sajt szépen megolvad. Ha úgy tűnik kissé ragacsos nyugodtan önthetünk hozzá egy keveset a laska főtt vizéből. Rászórtam a bacont és a megmaradt sajtot. Egyszerű, nagyszerű, olcsó.

Címkék: ,
Tovább a blogra »