Citromos mártás

Ezt a receptet Szász Mártonné Bene Ilonka magyarrégeni (Erdély, Maros megye) református lelkészné 1928-ban kiadott szakácskönyében találatam. Sültek mellé ajánlja, és nagyon finom.

Citromos mártás

Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér, só, bors, citrom, vaj, tejföl.

Az apróra vágott hagymát, murkot, petrezselymet puhára főzzük egy csésze vizben. Citromhéjat reszelünk bele. Mikor megpuhult áttörjük egy szitán, vagy turmixoljuk. Belekeverünk egy tojás nagyságú vajat, és néhány kanál tejfölt.

Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, mig sűrű lesz. Citromlevet szoritunk bele, izlés szerint savanyitjuk. Ha igen sűrű lenne, levessel higitjuk.

Jó étvágyat!!!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »