Ki ne ismerné és szeretné a lucskos káposztát? Olcsó, minden évszakban elkészithető, nagyon finom leves.
Hozzávalók: 1 közepes fej fehér káposzta, 1 fej fehér hagyma (amit belefőzök, majd utólag kidobok), pár darab füstölt oldalas, vagy bármilyen más füstölt hús, egy kis csokor kapor, kis csokor csombort friss, vagy száritott, 1 l paradicsomlé, ételizesitő.
A húst odateszem főni. Mig puhul, apróra vágom a káposztát. A leveshez teszem egy fehér hagymával együtt. Beleteszem a csombortot és kaprot is. Nem szoktam apróra vágni, mert a gyerekek nem szeretik ha ‘fű’ úszkál a levesben, igy utólag könnyen kitudom halászni. Beleöntöm a levesbe a paradicsomlevet is. Vegetával izesitem. Ha a paradicsomlevet túl savanykásnynak találom akkor kis cukrot is kavarok bele.
Tejföllel és csipős paprikával tálalom!
Jó étvágyat!!!