Mindenkinek ajánlom, aki gyors, finom desszertet szeretne varázsolni pillanatok alatt.
Hozzávalók: 12.5 dkg vaj, 1o dkg porcukor, 2 tojás, 1 kiskanálnyi vanilia kinovat, 25 dkg liszt, 2 kiskanálnyi sütőpor, csipetnyi só, 125 ml tej, plusz egy kiskanálnyi, 1 kiskanálnyi kakaó.
A csokoládé mázhoz: 2.5 dkg vaj, 2 kiskanálnyi tejszin, 6 dkg félédes étcsoki apróra vágva, 12.5 dkg porcukor, fél kiskanálnyi vanilia kivonat.
A sütőt előmelegitettem, 18o fokon, és kikentem egy 22 cm átmérőjű tortaformát. Persze kuglóf sütő kellett volna, nekem nincs. Emiatt a formám közepébe tettem egy hőálló tálkát. Megállta a helyét:)
A vajat a cukorral habosra kavartam egy mixer segitségével, amig szép krémes nem lett. Lassan belekavartam a tojásokat, vaniliát, majd beledolgoztam a lisztet, sót, sütőport, tejet. Mikor a massza szépen összeállt, kettéválasztottam. Az egyikbe belekavartam a kanálnyi kakaót és tejet.
A tepsi aljába öntöttem a fehér masszát, rá a kakaóst. Egy villával 8-okat irtam le benne. Igy kapjuk a márványos jellegét. Lehet 4x is rétegezni …. még szebb lesz.
4o-45 percet kell sütni, vagy mig a beleszúrt villa tisztán jön ki belőle…
Közben egy kisebb lábosban megolvasztottam a vajat és a tejszint. Vigyáztam ne főjjön, csak olvadjon meg. Lehúztam a tűzről és belekavartam a csokit, vaniliát és cukrot. Jól összekavartam, mig a csoki és cukor jól bele nem olvadott.
Ráöntöttem a tortára, és hagytam kihűlni.
Elegáns, finom!