Nagyon szeretem a krumpli salátát. Szeretem, mert lehet köretként, salátaként, vacsoraként tálalni. Nyitott vagyok új recepteket kipróbálni.
Ez a recept szintén a vintage szakácskönyben találtam. A receptben turbolyát is használtak hozzá, melynek ánizsos ize, megvarázsolja a salátát. Persze nem találtam…. ettől függetlenül szerintem nagyon finom!
Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kg krumpli, só és bors, 17 dkg görög joghurt, 15 dkg sima saláta öntet (vagy jó minőségű majonéz), 2 kiskanálnyi mustár, 3 kanálnyi fehér borecet, 2 kiskanálnyi lé a savanyú uborkás üvegből, 1 kötés zöldhagyma (én snidlinget használtam), 2 zeller szár, és akinek van, fél csokornyi turbolya, 1 kis csokornyi friss petrezselyemzöld, 2 közepes savanyú uborka.
A krumplikat megfőztem, megpucoltam, és felkockáztam.
Egy tálban össszekavartam a joghurtot, a saláta öntetet, a mustárt, ecetet, uborka levét, fűszereztem. Ráöntöttem a felkockázott krumplira, mikor még a krumpli langyos volt, hogy jobban beszivja magába az öntetet. Apróra vágtam a zeller szárakat, uborkát, snidlinget, petrezselyemzöldet, belekavartam a krumpliba. Tálalásig hütőben tároltam.
Isteni!!!